Undvik chocker på jobbet!

Att hantera statisk elektricitet i tillverkningsmiljöer är avgörande för att undvika problem med elektrostatisk urladdning, produktdefekter och säkerhetsrisker.
•Damm och fina partiklar i luften kan bära statiska laddningar, vilket blir ett betydande problem i miljöer med hög partikelkoncentration.
•Låga fuktnivåer kan förvärra problemen med statisk elektricitet. Torr luft ger färre möjligheter för laddningar att avledas, vilket gör att statisk elektricitet kan ackumuleras lättare.
•Statisk elektricitet kan även genereras under förpacknings processen och hanteringen av material, som plastfilmer, folier eller krympfilm.

För att undvika dessa små ”chocker” i vardagen kan vi jorda utrustningen, använda antistatiska material och implementera joniseringssystem.

•Dessutom kan vi klä våra hjältar på verkstadsgolvet i statiskt dissipativa kläder och skor – tänk superhjältedräkter för att bekämpa statisk elektricitet! ⚡

Låt oss hålla arbetsplatsen fri från oväntade stötar och se till att våra produkter och medarbetare förblir säkra. För vem vill ha en arbetsdag full av stötar? Inte vi!

Vi har allt du behöver för en ESD säker miljö. Kontakta oss för rådgivning gällade just din miljö!