NEPS

Optimera Fukt- och Syreskydd med NEPS1000 för Ökad Tillförlitlighet

Hög luftfuktighet och vattenånga kan ha en negativ inverkan på användning, drift och långsiktig tillförlitlighet hos instrument och system. NEPS1000 är utformad för att maximera processen för torrgasrensning, vilket effektivt avlägsnar fukt och förhindrar syreinträngning, samtidigt som den erbjuder en rad funktioner för effektiv kontroll under rensningsprocessen.

Våra NEPS-enheter, i kombination med dataloggers och miljökammare, kan användas för att bestämma fuktöverföringshastigheten (MVTR) hos membran, tätningar, packningar och andra material. Denna metod kan verifiera mängden torkmedel som krävs, längden på skyddet mot kondens och korrosion, nödvändiga gasrensningsnivåer och fuktinträngningsbegränsningar för olika tillämpningar.

Varför ska man då använda NEPS1000 för rensning?

Moderna system som använder kretskort, kablar, elektroniska komponenter, gummi och plast kan innehålla betydande mängder fukt, känd som ”hygroskopisk fukt”. Denna fukt kan vara betydande i jämförelse med fukten i omgivande luft. Traditionell rensning kan resultera i fickor av orenad gas. Med NEPS1000 ADVANTAGE förändras detta till en mer effektiv rensningsprocess med en enkel anslutning och tre valbara tryckcykler för att säkerställa att torrgasen når alla volymer i utrustningen.

Viktiga funktioner och fördelar:

 

  • Enkel att använda med en enda anslutning för rensning
  • Avläsning av daggpunkt och tryck
  • Alternativ för fjärravkänning av daggpunkt
  • Portabel och robust design
  • Programmeringsbar och användarvänlig
  • Automatisk rensningsfunktion
  • Daggpunktsstyrning med Dewpointstat
  • Daggpunktvisning från +20°C till -80°C
  • Kan underhållas online
  • NATO-godkänd

NEPS1000 finns i flera praktiska konfigurationer för att passa alla tillämpningar, inklusive NEPS1000 Advantage, NEPS1000 Pumped, NEPS1000 Dual Voltage och NEPS1900 Rack Mounted.

Brownell Limited

Det kompletta rensningssystemet:

NEPS1000 ADVANTAGE är utformad för att maximera torrgasrensningsprocessen och effektivt avlägsna fukt. Med flera funktioner möjliggör den en noggrann och effektiv styrning under hela rensningsoperationen.

🔹 Enkel att använda
NEPS1000 ADVANTAGE är helt självförsörjande. Anslut helt enkelt en torr gas till inloppet och utrustningen till utloppet, och enheten är redo att användas.

🔸 Ekonomisk gasanvändning
En av fördelarna  är dess effektiva användning av rensningsgasen. Genom att använda en enda röranslutning styrs och sprids gasen jämnt genom instrumentet eller systemet under rensningen. Under tryckavlastningsfasen isoleras rensningsgasen.

🔹 Användarvänlig
NEPS1000 ADVANTAGE erbjuder enkel programmering, där användaren kan se processvärden och daggpunkt i både °C eller °F, samt tryck i Kpa eller psi. De tydliga skärmarna ger konstant information under drift och användning.

🔸 Läcktest av utrustning
Enheten har fyra inbyggda läcktestmöjligheter för att verifiera tätheten på utrustningen som ska rensas. Trycktester kan utföras inom ett tryckintervall från 10,3 Kpa (1,5 psi) till 34,4 Kpa (5,0 psi), med en upplösning på 0,01 psi för tryckläckage.

🔹 Gaskvalitetstestning
Gasens torrhet är avgörande för effektiv rensning. NEPS1000 ADVANTAGE har en daggpunktsmätare som kan användas för att kontrollera gasens torrhet innan rensningen påbörjas.

🔸 Universell spänning
NEPS1000 ADVANTAGE kan användas med spänningar och frekvenser globalt, från 100 till 230 VAC vid 50-60 Hz.

Vi är exklusiva leverantörer av Brownells varor i Sverige, Norden, Baltikum och Nederländerna, och vi har samarbetat sedan början på -90 talet med att skapa lösningar som förebygger och skyddar mot skadliga effekter av kondens, fukt och tryck. 

Brownell Limited är globala ledare i att tillhandahålla praktiska lösningar för fuktskydd och miljökontroll i känslig elektrisk och elektronisk utrustning.  Brownell har sedan starten utvecklat produkter för extrema påfrestningar i utsatta miljöer, såsom hav, hög höjd, under jord, öken och extrem kyla.  Fokus från början var på militära applikationer vilket innebär att oavsett ålder och antal så kan en produkt som inte tillverkats sedan tex. 60-talet fortfarande produceras. Detta innebär i praktiken att ingen produkt ”går ur tiden”.

Brownell erbjuder ett omfattande sortiment av produkter, inklusive torkmedel, torkmedelspåsar, desickatorer, fuktindikatorer, nedsänkningssäkra ventiler, fuktadsorberande polymerer, kväveavluftningssystem (NEPS1000), tankavluftningstorkar, trumavluftningstorkar, transformatorventiler och tryckavlastningsventiler. Dessa används för att lösa många olika problem inom olika industrisektorer.