Matronic sponsrar KTH Formula Student & Student in Engineering Physics

På Kistamässan hade vi den stora glädjen att äntligen få räcka över en DDE Precision Rework Station från JBC till Filip från KTH.

Vi är stolta att kunna sponsra och stötta KTHs studenter i deras passionerade projekt. 

 

Formula Student är Europas mest etablerade pedagogiska motorsporttävling. Uppbackad av F1-industrin och högprofilerade ingenjörer som beskyddare Ross Brawn. Tävlingen syftar till att utveckla företagsamma och innovativa ingenjörer och uppmuntra fler unga att ta en karriär inom ingenjörsbranschen.

Filip Söderberg, Team Captain, beskriver projektet:
KTH Formula Student är ett icke-vinstdrivande studentledande forskningsprojekt som varje år tävlar i Formula Student.

Formula Student är världens ledande kollegiala ingenjörstävling, centrerad kring den ambitiösa uppgiften att designa och bygga en elektrisk autonom racerbil, se bifogad bild. Denna tävling åtnjuter ett brett branschstöd, med målet att fostra skickliga och innovativa ingenjörer. Genom att bryta sig loss från begränsningarna för traditionell utbildning går det längre än bara motorsport genom att främja innovation, problemlösning och praktisk erfarenhet.

I somras tävlade vi i Formula Student UK och Formula Student Germany, och vi var glada över att se att vår tekniska kompetens är konkurrenskraftig på den internationella scenen. Jämfört med andra team är de flesta av våra elektroniska system tillverkade i egen regi, med cirka 25 unika PCB på bilen, alla designade av oss.
Vi gör allt från analoga sensorgränssnitt till kompletta BMS-system.

Sponsring